یک کارشناس ارشد حوزه انرژی گفت: برخی تصور میکنند جذب سرمایه خارجی به معنای بدهی است در حالی که اگر جذب سرمایه خارجی بدهی است امروز قدرتهای بزرگ اقتصادی دنیا مثل چین و امریکا باید بزرگترین بدهکاران دنیا باشند.
عضو هیات مدیره فدراسیون صنعت آب گفت: در سالهای اخیر ترکیه از این حربه برای بدهبستان سیاسی استفاده میکند، یعنی همان حربهای که کشورهای خاورمیانه سالها از نفت استفاده کردند. به صراحت موضوع استفاده از ابزار آب را اعلام کرده به طوری که اردوغان سال 2013 در یک سخنرانی اظهار کرد که اگر کشورهای حاشیه خلیجفارس نفت دارند، ما آب داریم.
در حالی که ظرفیت تولید نفت ایران به دلیل تحریمها در دولت گذشته به زیر ۳ میلیون بشکه در روز کاهش یافته بود، این ظرفیت در دولت سیزدهم به ۳.۸ میلیون بشکه در روز افزایش یافته که قدرت چانهزنی ایران در مذاکرات برجام و همچنین اوپک را افزایش داده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همکاری فراسرزمینی پالایشگاهی ایران، بازار فروش نفت را گسترش میدهد، گفت: سهامداری در پالایشگاههای فراسرزمینی و صدور خدمات فنی مهندسی از جمله مهمترین و سریعترین راهکارهای خنثیسازی تحریمهای نفتی است.
اقتصاد جهانی به لبه پرتگاه رکود رسیده و در این میان، چالشهای حوزه انرژی، به اهرمی برای کاهش شتاب رشد اقتصاد جهانی تبدیل شده است؛ آیا امیدواری آمریکا برای افزایش تولید نفت محقق میشود؟
ارائه پیشنهادهای روسیه و ایران به چین و هند و تخفیف در نفت خام صادراتی این کشورها نگرانیها را در مورد آینده صادرات نفت عراق افزایش داده است. عراق ۹۵ درصد بودجه اش وابسته به صادرات نفت است.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: صادرات نفت و فراوردههای نفتی روسیه به اروپا حدود 4 میلیون بشکه بوده، اتحادیه اروپا دنبال این است که این میزان را کم و یا حذف کنند، در این صورت ایران میتواند تمام افزایش تولید خود را روانه بازار اروپا کند.
۲۳ کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش (ائتلاف اوپکپلاس) در سیویکمین نشست خود، بر سر افزایش ۱۰۰ هزار بشکهای تولید روزانه برای ماه سپتامبر (شهریورماه - مهرماه) به توافق رسیدند.
رئیس دانشگاه صنعت نفت از راهاندازی مراکز نوآوری و کارآفرینی در ارتباط با چالشهای صنعت نفت و با هدف توسعه و ترویج فرهنگ نوآوری در دانشکدههای دانشگاه صنعت نفت خبر داد.
اعضای کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام در بیستوششمین نشست خود بر لزوم توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز با هدف رساندن ظرفیت پتروپالایشی کشور به ۴ میلیون بشکه در روز تأکید کردند.
هیئت دولت ضمن موافقت با تشکیل کارگروه دیپلماسی اقتصادی با محور گسترش و تعمیق روابط تجاری با کشورهای هدف، شرکت مادر تخصصی ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران را به فهرست سازمانهای توسعهای اضافه کرد.